Thursday, August 23, 2012

Ramadhan & Syawal 1433


it was a nice & quiet Ramadhan for the family this year. albeit the wedding prep, still alhamdulillah xde la kacau bilau sangat and we managed to siapkan the house for raya malam raya itself. so, mcm quite an achievement for us la since every year pagi raya after balik solat tu still abah nk kemas/bersihkan itu ini, and me baru nk keluarkan glasses & bekas kuih n br nk isi kuih bla2 sambil mak siapkan breakfast. but this year, semua settle malam raya tu and by 11pm tu dh leh duduk2 dpn tv tgk drama. pagi raya pun x kelam kabut mcm dulu2 :D

celebrated my birthday masa ramadhan again this year :)

balik kampung pagi raya pun still jam. rasa mcm balik kampung jauh sangat je

but this time balik raya mmg perfect timing sbb padi tengah cantik :D


no family photo this year pun sbb nk save the baju for the wedding kononnye. mak kata nanti orang lain nampak the bajus they hv been wearing for raya dipakai semula masa wedding. poyo tul mak tetibe. hehe.

aaanddd this year's ramadhan sempat buka puasa dgn kwn2 rapat & family. but x smpat buka with teha :( but dh save kerepek pisang for you! hehe.


2 comments:

teha. said...

eh hahahaha still dapat kerepek pisang dah tua-tua ni. bes nye!

maryaaaaaaa said...

hehehehehehhehehe :D mane de tuaaaaaaaa