Monday, April 23, 2012

an update: on wedding, of course

i kinda like it when the bosses are not around. hehe. last friday they all ada meeting. and pagi tadi je nampak my immediate boss & bos sorang lagi. now petang ni xde pulak sbb ada meeting. hehe. and since keje dh siap, tunggu bos bg feedback je nih, sempat la nak merayau2 tgk blog2 orang :)

so i guess the only thing i can complain about is the fact that i hv to leave home super duper early and reach home lambat lah kot. like, keluar b4 matahari naik betul2, and smpai rumah after matahari start terbenam is the earliest. sangat letih. haha. oh, and the fact that i still have lots to learn (-.-)"
********************

last 2 weeks we went surveying for bridal package utk bertandang. and alhamdulillah senang je cari kat sungai buloh tu. my fiance ni jenis suke ikut gerak hati kot. if he feels comfortable & senang berurusan dgn orang, dia suke & confident je. so ikut je lah...majlis belah dia pun. he still wants greyish for his side. and me & kak zana&her husband, abg.sam mcm cucuk2 for baju songket so finally he said ok ;p haha. yesss. tercapai gak nk pakai songket (even bukan songket warna & jenis pilihan hati) just that he xnak wear songket so he'll just pakai the matching tengkolok and sampin songket je lah. but good thing is, he said i look better in the kebaya songket than the grey dress we initially wanted for bertandang. hehe.

and last weekend pulak, we both went to a friend's wedding. and then i went home to start jahit pearl beads kat the nikah veil. :)
to sew the laces is not as tiring as trying to sew on the pearl beads to me. haha. jenuh sbb dok jahit, bukak jahit balik smpaila puas hati with the outcome. padahal baru jahit beads for one part of the lace pun. bila tah nak siap pun i dont know.

this is masa tengah cuba arrange the pearls to see where exactly to sew them on. haha. kalau orang lain, sure xyah buat cmni. laju je jahit beads tu kot ;p

I have started to accept the fact that the nikah & veil dress rupanya warna cream. haha. selama ni dok bgtahu kwn2 yg warna kuning ;p lol. fineee. this is all because i actually wanted canary or mustard yellow & soft grey for the nikah but mak & some very close friends ckp i look super pale mcm org sakit with yellow, so nampak je kain nikah dress tu, terus suka feeling-feeling mcm yellow and semua org kata cun terus amek. haha. so it's actually creamy kinda gold/soft brown kot. sbb lining dalam dia not very creamy sgt pun.

***************


Zana posted this on the b2b fb group and sighhhhhhh. cantiknye lah. so like the kasut i have in mind selama ni (*.*) from charles & keith katanya. around 200 plus. walaupun reception dress tu datang bersekali dengan kasut, i nak beli kasut sendiri. heheh. bila lagi kan nk beli kasut cantik2 ;p but the thing is, my dress is purple with black detailing. maybe this weekend nak tgk lah C&K if they have it in other colour.
*********************
all the white boxes for the wedding favors dh siap dilipat2. hehe. and some dh siap isi with the glasses. just nk deco je ni. but ada hundreds lagi yg belum diisi.. and i still have another 4 months. sempat je ni~

4 comments:

SarahSyafiq said...

salam kenal marya.
seronok tgk jahit veil sendiri.
tp mana eh marya cari border lace tu?kat jakel ampun mahal betul.

maryaaaaaaa said...

hi! :)
seronok bila tgk veil dh siap dijahit. hehe. masa nk jahit mcm asyik tersalah2 je sbb kain chiffon susah..hehe.
aah beli kat jakel lace tu. masa tgh sale last year. beli 1/2 meter je. dpt rm50 mcm tu la. sbb pakai lace tu kat bahagian dpn je.. belakang mmg xnk lace :) ur veil panjang ke? kalau panjang mmg kene byk sikit la..

Rahmah said...

salam perkenalan...

cntik lah kasut tu..ade nmpak kat sogo hr tu...dlm 120++ je...warna hitam...


singgahlah kat blog sy ek...tq..

http://sunflowergo2.blogspot.com/

Narizz said...

Salam,
Kalo berminat dgn BORDER LACE bleh tgk sini..
http://narizzcollection.blogspot.com
TQ