Wednesday, January 4, 2012

wedding favors


was inspired by Sarah's wedding favor: honey-in-a-jar so mak and I were talking bout using small jars for my wedding favors. but we havent decided of what to be put inside as we are still thinking of either homemade pineapple jam, homemade cookies/kerepek or a mix of spices. but the idea is, to use the jar :) haha. jenuhla nanti nk fill in all the jars. oh btw, didnt have any picture of sarah's honey in a jar tu sbb when i woke up the next morning, mak dh buat air dh madu tu. haha.. but hers was put in a cute box;

love the box sbb colour dia cute. hehe. (gambar curik from wawa's fb. hehe) nak gak boxes mcm ni utk isi my favors nanti but couldnt afford kot. sarah's ni siap ade nama diorg printed lg.. cantik :)



maybe dalam 800-1k kot.. oh my. but we still havent counted the balance of gelas ikea from my bro's wedding (last 2 years.hehe) the glasses my mom beli dlm 2k gak kot. sbb mula2 ingt nk bagi lebih but x jadi n we decided to simpan the balance for me or the other bro's wedding. and so maybe i wont need 1000 glass jars i hope.

my concern now is the cost for the jar and the jar's deco. ade refer kat lijah & kina, diorg borong kat QP. maybe nanti nk kene g check lah. and this weekend pun ecan ajak g saujana putra..heheheh.. leh singgah puchong kot...

tapi if dapat cari yg lebih murah...alangkah bagusnye :)

and the tq card, mula2 mmg fikir nk order je..rasenye ramai org buat bisnes ni dh. and nnt just ikat around the jar guna ribbon or if sticker, leh tampal saje pada botol or penutup dia. we'll see.
but the idea of DIY tq card pun cam best. hahaha. berangan semua nk DIY. (-.-)" but but in my defense, mmg kalau boleh nk DIY saje..nk cut cost...yours truly ni kan pengantin on a budget yg super tight. hehe.

Like this one, dia guna craft/art stamp tu kot...and gunting the paper using craft scissors then ikat ribbon.

siap ada personal note lagi. x kuase nk type panjang2 ;p

tadi while googling for wedding favors ade jumpa personalised DIY tq card gak..macam yg kat atas tu. looks doable. but the papers maybe costly lah if nk yg cantik2. hehe. InsyaAllah. tapi yg penting, will surely kira the cost semua baru decide nk DIY or mcm mana :)

2 comments:

dhiera said...

cop yunk..website ape ea tu yg personalized tq tag tu?

kite pun nak beli jar ni~ jom beli sama2 mane tahu klo borong banyak2 boleh dapat lagi murah. combine both la (kite punye dgn kamu punye) kite nak beli banyak jugak kot~

maryaaaaaaa said...

Dhiera: nanti kite ckp lg sal nk beli jar eh.. betul gak if beli byk kot2 leh murah. nnt syaza contact dhiera eh..