Sunday, November 8, 2009

bercerita pada siapa?

dulu selalu lepak dgn roomate dlm compartment dia. seronok masa tu. dia atas kerusi dok sibuk siapkan loose die... n i'll lie on her bed berborak2 smpaila kdg2 tertido. bangun pagi buta terus masuk bilik sambung tdo atas katil sendiri smpaila subuh. fuh. best gile zaman tu.

one of the things yg kitorg selalu cerita is nak mengadu/bercerita pada siapa bila rasa nk bercerita. and most of the time, kitorg agree yg dh bosan kalau dgr jawapan "mengadulah pd tuhan, Dia kan mendengar". yes, true that He'll listen. and true that He'll never leave us alone. but there are times when we need to get responses bila bercerita. kalau nk kata Dia akan respon bila dgr aku cerita nnt aku sendiri leh jd gila. so, y not if u stop telling ur fren to ask from Him bila u tgk dia dh mcm asek2 bg hint yg nk bercerita pasal something tapi x tercerita pun benda tu. y not if u try ask and maybe she'll start talking... just ask. =)

some people need assurance. like yours truly here. haih.

2 comments:

syahida said...

so,btol la bidang keje MAMI tu kn??tnye spy bole beri response yg meluas...hehe

lenepawida said...

sayangku,

dont worry, just be happy. everything will fall into its place. kan kan.