Friday, April 24, 2009

aku tak maafkan kau sampai bila-bila.
maaf, saya bukan selalu begini.tapi entahla...yup, for little things, we can just kiss and make up. but when it's not the little things, i find it hard to forgive. ah yes, and forget.

Orang yang berjiwa besar ialah orang yang mampu memaafkan kesalahan orang lain walaupun betapa sakit hati ketika kesalahan itu dilakukan ke atas dirinya kerana menyedari bahawa memberi maaf bermakna kita meraih kasih sayang Allah SWT
“ Al-Afuwwu”; Maha Pemaaf. ada orang pernah beritahu dulu, "ketika kita memaafkan kesalahan orang lain kita sedang berusaha merapatkan diri dengan Maha Pemaaf".

keciknye rasa.sedih kan bila mahu memaafkan tapi tetap tidak boleh. tapi alhamdulillah, sekarang sudah tidak membenci.hanya marah dan cemburu barangkali.dengan perbezaan kehidupan.

i have always believe that forgiving ourselves and others is a cornerstone of a balanced and peaceful lifestyle, maybe..that's y i am always in mess...carrying anger and resentment all the way up until now.
-_-"

puh!. i cant wait to let go.i know i should start letting go so i wont hurt anyone anymore.in particular, u...sayang.

dear bf, if u are reading this (which i know u will); thank you for being the most understanding and supportive man. and to the friends, muchaz gracias for not being a judge =)

on a different note, i kind of miss my bestfriend who are currently slaving himself in france.hehe. serius weh, lamanye kawan dgn mamat nih.dh mcm adik aku dah.so, i cant wait for summer break.lene n neneq, u both are included in the must-see list ye. hehe.

5 comments:

lenepawida said...

oho. kau adelah masuk list perlu membelanja aku. boleh mcm tu? ^_^

i loff you!

teyha! said...

maaf tu utk org2 yg layak je syaja :)

mori said...

jahat x kalau aku yg judge org tu x layak dimaafkan?

teyha! said...

the thing is, it takes a long time to be deserving. so don't worry. dia automatik. hehe. bile org tu dah layak ni, automatik hati ko akan rase ringan letting go of that feeling. so for the moment, biar je rase tu ade. jgn deny. nant dia habis sendiri.

mira amir @ miraneq said...

owh rindu ali je?i masuk dlm must-see list je?not in the missing list?sedeyh2 :)