Friday, February 6, 2009

pelajar2 yang jujur

jadi cekgu ni kadang2 seronok, kadang2 tertekan.
sangat tensen bila student hantar assignment lambat yang tentulah xkan diterima lagi.naseb kau la x dpt markah sbb aku kata hantar hari isnin tp kau hantar hari jumaat.lagi tertekan bila student bagi macam2 alasan hantar hw lambat atau x datang kelas.oh, tu xpa lagi.paling tertekan bila student buat kamu macam kamus bergerak.seryes weh, kalau tgk inbox aku, mesti korg terkejut sbb ade je student yg bg msg panjang berjela2 mintak translatekan dr malay ke english sbb nk kene buat essay yg cekgu lain bagi...even x pernah reply msg2 mengada2 mcm tu pun, student xkan putus aa untuk mencuba dan mencuba lagi.bayangkanla ketensenan bila terjaga tidur sebab student msg jam 2-3 pagi tanya pasal assignment yg disuruh hantar esoknye ataupun nk bgtau x boleh dtg kelas esoknye. mmgla aku reply dengan maki hamun.tapi..kdg2 rasa bersalah gak la lpas marah2 tiba2 student reply mintak maaf bersungguh2 panjang berjela mintak maaf.wahaha.
tetapi jugak, rasa seronok mengajar sebab adanya student2 yg best2 and kelakar dan patut ditambah disini, student2 yang jujur memuji. ;p. sebagai contoh, si cekgu mengeluarkan kenyataan begini: "class, please bring your book yesterday.we'll do reading exercises tomorrow".
kemudian the whole class gelak n somehow, si cekgu terdengar perbualan jujur dan innocent beberapa student di belakang: "miss ni...comel la..haha.da la kalau ketawa kiut.suka plak la buat aksi2 comel kat kelas~". korang agak2, kembang x aku time tu? hehehehe... tu la, selama ni bila saya kata saya comel, sume org in denial...saja deny kan..kan..sebab macam student2 tu gak, xkanla nk ckp depan2 kan..kan? hahahaha.

3 comments:

shida said...

uuUUu~ comelnyeee miss cekgu nii~ (sambil berbuat gaye bebisik)

lenepawida said...

hihihi~ tgk la kawan sape. kau tau tak comel kiut2 ni inherited dr deskmate semasa sekolah menengah? :D

mori said...

woh.inikah yg kau belajar kat med school? haha