Friday, January 23, 2009

tolong pilih yang terbaik

ada satu soalan.
kalau dibenarkan memilih, mana satu ingin kamu jadi?

pilihan satu-bila di sini kata begini diiyakan.di sana kata begitu juga diiyakan.dengan harapan boleh masuk dengan semua boleh diajak kesana kemari dgn semua dan boleh mendengar lebih banyak gosip dan cerita2 terbaru kerana dipercayai oleh semua yang diiyakan.
pilihan dua-mendengar tanpa menghakimi.bersuara bile ditanya dan diam bila tidak perlu bersuara.dengan harapan tidak menjadi orang yang dikata "kalau dia tau, habis satu ofis tau" dan tak dianggap terlalu peramah hingga kadang kala perkara tak perlu ditanya atau dibicarakan juga terkeluar dr mulut.
pilihan tiga-mendengar dan punya pendapat sendiri tapi hanya memberi pendapat bila ditanya.kadang-kadang tak kisah dianggap sombong atau tak peramah sebab memang jarang ambil peduli gosip2 dan hal2 rumahtangga orang.tapi kadang-kadang juga rasa bengang bila dikata 'up' sangat sebab tak mau duduk beramai2 bergelak ketawa dan bergosip.dengan harapan tidak menjadi seorang busy-body dan mampu menghabiskan semua kerja di ofis tanpa perlu bawak balik rumah dan tak pelu pening2 pikir bila ada student mengadu x faham apa diajar.

eh.korang rasa aku ni pilihan nombor berapa?.

2 comments:

teyha! said...

u r number 3. n anyway, your comment on my blog..er..it is somehow invisible (tak de).
word verification aku hari ni: bargunde
:)

mori said...

hahah.dah agak.jahat a blogspot neh.xpela..bia la maybe ade la sbb2 nape komen tu hilang.aish.