Wednesday, December 10, 2008

menolong emak

u know when sometimes kawan2 borak2 pasal how the mothers use the children to get things from the husband?no, no..not for new handbag-shoes-barang kemas thingy.

ahaha.



mak:pagi semalam mak bgn tgk dapur ni mcm ade something la kecahkan

me:ye? tikus ke? (sbb skrg musim hujan.kami duduk kampung so musim hujan mcm2 ada.sbb kawasan kelilingair naik.emm...tahla.aku tatau cmne nk explain.tp x banjir a yg penting)

mak:go tell ur dad.ive told him tp buat xtau je.

me:okay (went to look for abah)

me:abah, semalam ade tikus gemuk lari2 curik makanan kat dapur.abesla nnt semua pisang2 yg abanh simpan tu kene curi...sebab semalam die mcm curi cat food yg kite x masukkn dlm balang lg tu.(tikus mkn whiskas ke?)dh a gemuk, pastu x takut org plak tu.selambe lari2 even ade org. bla bla bla

abah:ye? (jd kelam kabut) eh, yg perangkap tu ade kan kat depan jom ambik (kucing saya yg nakal buat perangkap tikus sebagai tempat tidur dpn pintu.seryes sy x fhm mcm mane perangkap tu leh end up dpn pintu n ade kucing tdo dlm tu)



see see..my dad has this problem of berlengah2.kene buat2 dramatik br die terus buat cepat2.hahaha...tu la, mak saya x reti dramatik kan situation.