Thursday, December 11, 2008

am okay i guess.i hope

okay, this is what i want to write before i went tegolek tadi.haha.but im okay,im fine.

went to watch boltz with old frens at cineleisure.thanks sbb x jd plan nk paksarela+seret aku g ou.aku tidak sedia.mahu jejak kaki pertama kali sejak sekian lama dgn kacang itu bila die pulang nanti ;p. anyway, we did some homework on choosing the perfect wedding ring.hahaha.since one of us are getting married, so its kind of exciting choosing and thinking of what to buy for the hantaran as well.hahah.
there are 3 engagements and 2 weddings on my list.woh.sekarang musim kawin ke? oh ye la..skrg ramai yg dah habis study.okay.
so yesterday, i had a conversation with aleng about getting married.i told her that i have changed my mind.i now want to get married early.eh, but not as early as next year la.not in 2 years time pun la sebenanye.oh, i am young lagi la~ haha.
okay,i know ive been telling my mom n some of my frens that i will get married when i am at least 27 and planning to have my baby when i am 28/29.(tah pape kan aku siap plan baeek cmni.haha.aku mmg xde keje.) for reasons that only me n them knowing.
but now i want to get married and have babies lebih awal.so that i dont have to support/sponsor them by the time i am old enough to perform hajj and travel around the world.ye, mmg macam selfish tapi xde la selfish pun.kan? kan? kan? lagipun, there is a statistic(lupe la.ade dlm utusan melayu semalam) which says that in future, malaysia akan ada lebih banyak warga tua berbanding generasi muda dan ramai warga tua yang mungkin terpaksa menyara anak-anak walaupun sudah bersara kerana kecenderungan rkyat malaysia untuk berkahwin lewat ataupun memilih untuk tidak berkahwin.
weh,tamau weh.aku tamau jadi macam lelaki2 melayu zaman sekarang yang bila dpt duit epf je, kawin pempuan muda senyap2 pastu kene beli pampers anak kecik, kene beli susu tepung, kene bayar skolah anak padahal time umur macam tu (lepas pencen) sepatutnya sudah boleh bersenang lenang goyang kaki di rumah dgn anak2 dan isteri (isteri yg tua).

psst psst:mok, i hope u r okay..wish i could be there and kacau kau sampaila kau bgtau ape masalahnye.even kita kat different benua, u can always all/text me anytime u want kan?.mcmla x biasa kacau tidur aku sbb nk call/pakse aku bgn sbb kau bosan kene dgr kau bebel/layan kau msg2.haha.okay, be strongjangan pecahkan cermin toilet weh! nnt aku xde sape nk balutkn tangn kau? haa..haa...

4 comments:

shido dido said...

haha. aku bace gak pasal statistik tuh. baik ko kawen awal weh. kalo kawen awal, nti anak2 ko da besar, jalan ngan ko, dorg igt adik bradik. X ke bangge time tu? mak aku salu je prasan bile time2 org megeluarkan ayat berbunyi begini:

"ni kakak ke??"
"same je mak ngan anak..macam adik badik"

uwekk! mak saye da jadi nenek dah..pliz laa..hahaha

tYdYnA said...

hahaha...
baek kawen awl weyhh..
kang anak kamu org ingt cucu kalo kawen lmbt..haha

mori said...

shido didi:haha weh.aku nk ade perasaan mcm tu.wahaha.bia anak aku infeiror ngan aku :p hahaha.

shida:weh.kau kene a start kumpul duit nk beli wedding gift aku weh.

lenepawida said...

siap la kau.aku bgtau anak kau awal2 yg kau plan cenggini.padan muke kau.nnt die lg syg auntie lene :D hoyy..buat pe kumpol duit wedding ja dlu kot..aku harusla lg awal dr ja kottt..buek :P