Friday, November 7, 2008

menyedapkan hati sendiri

why is it that when we hav less money, we suddenly hav the urge to buy this and that? oh and why oh why is it when i have less money, i managed to find the things that i believe i must have.cis.
frens who know me well know dat i am not easily satisfied when it comes to shopping. very rare to see me go out for shopping and coming home with hands full of paper/plastic bags.im starting to go green so usually i'll tell the cachier:its ok.i dont need that" unless its paper bag, br aku diam je.sbb aku suke kumpol paper bag.sgt seronok tau.but..mak always shoo me away at the counter on fear that kakak/abang tu x pack semua barang dlm plastic bag.(ini kejadian biasa di tesco atau giant atau jusco).she said she can use those plastic bags utk kegunaan2 domestik.
kembali kepada niat asal menulis, last nite i went to alamanda(asek2 alamanda.dah bosan weh.)with ben and we did wat we used to do. cuba banyak2 baju pastu x beli satu hapa pun. seronok dicuba bersama rakan2.betul,x tipu.and uh, i found this one dress that i really2 like(jarang kan nk dpt baju yang bila dipakai rsa kita mcm sangat cantik sangat bergaya sangat comel sangat cool? heheh.)so, now u know y i think i need that dress.malangnya(sepatutnya aku ckp 'alhamdulillah' kan), i was able to think before i spend.memandangkan ade byk komitmen lain yg memerlukan perhatian selain dr baju yg rasanya ada lagi yg x pernah dipakai dlm almari tu, maka pembelian terpaksa distopkan.heheh. maybe next month la beli. aih. or ade sape2 nk belanje aku beli baju tu? murah je weh..x mahal pun.murah je.betul2 x tipu.
mungkin tuhan ingin mengajar aku leboh bersyukur dan berjimat.tapi...y do i have to learn it the hard waaaay~(ya allah, i think i sound gedik)

2 comments:

pembebel yang setia ~ said...

kak syaja bnyk duit ape? hehehe :)

teyha! said...

actually, ko ni, duit banyak ke skit je, constantly rase nak beli macam2. tak pasan ke?
haha.